At få EMDR-terapi til at arbejde for dig i gendannelse fra afhængighed

Hvorfor EMDR?
EMDR er en type psykoterapi, der hjælper folk med at komme sig efter vanskelige minder, især traumatiske. Mange mennesker, der er i bedring efter afhængighed, har vanskelige minder i fortiden – minder, der førte til deres afhængighed eller erindringer, der blev resultatet af brug og drikke. Cirka 60 procent af mennesker i bedring har oplevet alvorlige traumer i deres liv. Nogle af disse gamle erindringer fører til gentagne tilbagefald.
Start fra symptomerne eller klagerne fra dit liv i dag, vil en EMDR-terapeut hjælpe dig med at identificere de minder, der bidrager til dine nuværende vanskeligheder. Ved at følge en procedure udviklet af Francine Shapiro hjælper terapeuten dig med at løse det aktuelle problem ved at oparbejde den gamle hukommelse. Det er her, det lange navn kommer fra øjenbevægelsesdesensibilisering og oparbejdning. Da teknikken først blev brugt involverede den øjenbevægelser; i dag kan klienter vælge den type bilaterale stimulering, de kan lide bedst.
Det er altid bedst at udvikle et solidt genoprettelsesprogram med masser af støtte, inden du begynder en dybde-psykoterapi, mens du er i tidlig bedring. Men nogle problemer kan løses hurtigere end man engang troede. Nogle gange sidder folk i bedring fast eller tilbagefald, fordi disse gamle sår ikke er blevet adresseret. Terapeuten hjælper dig med at bestemme på hvilket tidspunkt i din bedring det er bedst at begynde EMDR-arbejde.
EMDR-terapi letter naturlige helbredelser
Ligesom den menneskelige krop har en indbygget proces til helbredelse af trusler mod dens fysiske helbred, har vi også en naturlig helingsproces for mental sundhed, efter at vi har oplevet et chok eller følelsesmæssigt traume. Vores sind skaber konstant forbindelser til os, der er rettet mod helbred og overlevelse. I 1980’erne blev det opdaget, at bilateral stimulering – skiftevis stimulering af højre og venstre side af hjernen fremskynder den naturlige proces med at vende tilbage til mental sundhed.
alkoholdemens
Teori om EMDR-terapi
Erindringer om traumatiske oplevelser gemmes i frosne hukommelsesnetværk. De kan ikke linke til andre mere adaptive hukommelsesnetværk. Den naturlige helingsproces bliver sidesporet. Med EMDR-terapi er det muligt for traumatiske minder at være “unstuck” og forbinde med mere adaptive, sunde minder. Den nøjagtige måde, EMDR-terapi fungerer på, er endnu ikke forstået, men den er blevet undersøgt vidt og fundet at være en meget effektiv terapi til behandling af traumatiske minder.
Tænd det traumatiske hukommelsesnetværk
Efter historisk tagelse og forberedelse beder terapeuten dig om at identificere de billeder, følelser, selvopfattelse og kropslige fornemmelser, der er knyttet til den vanskelige hukommelse. Dette aktiverer eller lyser det frosne traumatiske hukommelsesnetværk og forbereder det til at forbinde med sundere, mere adaptive erindringer, foreninger og tanker. Det kan være smertefuldt at huske foreninger, der er forbundet med chok eller traume, men du får støtte i sessionen og får værktøjer til at styre følelserne, når de opstår. Disse involverer øvelser med sikkert sted og positive interne ressourcer, som du kan bruge til at berolige dig selv. Dette giver dig en måde at deaktivere det gamle traumatiske hukommelsesnetværk, når du har brug for eller vil, og at nedsætte processen, når du vil.
Håndtering af “Oplyst” -staten
Terapeuten hjælper dig med at opleve en balance mellem aktivering og sikkerhed, der er lige til at behandle den vanskelige hukommelse. I denne “zone” aktiveres tankerne, følelser, billeder, følelser og krops fornemmelser i hukommelsen, men du er ikke så indhyllet i hukommelsen for ikke at være opmærksom på, at “det var den gang, og dette er nu”, og at du er sikkert i det nuværende øjeblik på din terapeut kontor. Mens du er i det midterste sted af en fod i fortiden og en fod på terapeutens kontor, begynder terapeuten stimulering fra venstre-højre. Der er forskellige typer venstre-højre-stimulering, og terapeuten, og I beslutter sammen, hvad der er bedst for dig. Uanset hvilken type du vælger, gør EMDR-behandlingen det muligt at oprette forbindelse til flere sundhedsproducerende tanker, billeder og foreninger. Du bemærker bare dine tanker, følelser, krops fornemmelser og følelser, mens de opstår, mens du oplever venstre-højre-stimulering. Husk altid at ikke censurere noget. Denne gratis associeringsproces bringer en række sensationer, følelser og tanker op, når dit sind fungerer gennem hukommelsen. Efter hvert sæt venstre-højre-stimulus tjekker terapeuten ind for at se, hvad du oplever.

Published
Categorized as Main

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *